Home

Nieuws

Teelt geblokte paprika Almería bijna ten einde

De teelt van geblokte paprika´s in Almeria loopt ten einde. Door het kleinere areaal late paprika´s en het winterse weer is het aanbod deze weken lager dan in andere jaren.

Momenteel is nog 5 procent van het areaal in productie. Doordat ook in Murcia het areaal paprika´s kleiner is dit seizoen en telers ook te kampen hebben gehad met donkere dagen en regen is het aanbod in dat gebied ook lager dan vorig jaar.  Het zijn daarom interessante tijden voor telers die nu paprika´s kunnen aanvoeren in Almeria,  waar de beste rode en gele paprika´s rond 2 euro/kg opbrengen, terwijl ook  de groene lang goed geweest zijn.  Na de eerste week van april is de groene paprika gedaald van € 1,70 naar € 0,70 per kilo, onder druk van het groeiende aanbod in Murcia en Nederland. De kwaliteit van het product uit Almeria laat zwaar te wensen over volgens de handel.

Vooral groen
De huidige aanvoer in Murcia bestaat vooral uit groen. Relevante hoeveelheden van rood en geel laten nog 10 dagen op zich wachten. Een grote afzetorganisatie in Murcia werkt op dit moment maar drie dagen per week. Menig tuinder besloot de afgelopen weken om meer groen te oogsten, omdat het maar de vraag is of rood en geel wel zo goed aan de prijs zullen blijven tot eind april. Momenteel is het moeilijk de groene paprika´s internationaal kwijt te raken, zo meldt een exporteur uit Murcia.

Lees het volledige artikel in groenten & fruit actueel van deze week.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: René Rombouts, correspondent in Almería

René Rombouts, correspondent in Almería

Of registreer je om te kunnen reageren.