Home

Nieuws 1 reactie

Sectorpromotie voert boventoon in plan PT

Het Productschap Tuinbouw (PT) heeft woensdag een conceptvoorstel van de toekomstagenda 2010-2015 naar buiten gebracht. Generieke promotie voert de boventoon.

In samenspraak met vertegenwoordigers van de deelsectoren in de tuinbouw heeft het PT acht thema’s benoemd die nadrukkelijk aandacht zullen krijgen in de komende vijf jaar. Daaronder vallen thema’s als marktmonitoring, plantgezondheid en fytosanitaire zaken.

De bloemensector krijgt het grootste deel van de taart, in totaal 35 miljoen euro. Voor de deelsector groenten en fruit is ongeveer 14 miljoen euro gereserveerd.

Promotie
Er zal vooral veel geld gestoken worden in generieke promotie, in totaal is daar in 2010 een bedrag van 24,9 miljoen euro voor uitgetrokken. Dat is 37 procent van het totale investeringsbudget (67,1 miljoen euro) voor dit jaar.

Een belangrijk deel gaat naar zogenoemde sectorspecifieke projecten, in totaal is daar 12 miljoen euro mee gemoeid. Voor groenten en fruit zijn dat bijvoorbeeld de imagocampagne voor vruchtgroenten in Duitsland en promotie van speciale producten.

Overige thema's
Verder wordt er geld geïnvesteerd in de thema's plantgezondheid en fytosanitaire zaken (6,7 miljoen), energie (3,7 miljoen), arbeid (3,7 miljoen), marktmonitoring (3,1 miljoen), informatielogistiek (1,1 miljoen), water, bodem en bemesting (1,3 miljoen) en gezondheid en welbevinden (0,7 miljoen). De overige 9,9 miljoen euro is nog niet toegewezen.

Het PT wil zich verder nadrukkelijker profileren als ketenplatform, ‘waarop ketenschakels binnen een deelsector of deelsectoren onderling informatie uit kunnen wisselen en kennis kunnen delen’.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Brammert Waagmeester


Eén reactie

  • no-profile-image

    Peter Verschuren

    Ik mag toch hopen dat een deel van het geld (en gebruik daar anders die 9, 9 miljoen voor) wordt gestoken in promotie via internet (zie artikel over jeugd wil beter eten)

    Naar mij overmaken mag ook hoor als ze het echt niet weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.