Home

Nieuws

Ruim één miljoen euro voor PT-projecten G & F

De groenten- en fruitsector investeert via het Productschap Tuinbouw ruim één miljoen euro in circa 25 projecten.

De PT-sectorcommissie Groenten & Fruit heeft eerder deze week besloten tot de investeringen. Het betreft vooral teelttechnische onderzoeken, maar het gaat ook om innovatie en promotie. De sectorcommissie stemde in met financiële bijdragen voor 17 teelttechnische onderzoeken.

Algenteelt
In fruit gaat het onder meer om biologische bestrijding van perenbladvlo en containerteelt van blauwe bes. Voor glasgroenten honoreerde de commissie een financieringsaanvraag van bijna 180.000 euro voor onderzoek naar drainwaterzuivering door algenteelt. Bij paddenstoelen betreft het onder meer een vervolg op de Meerjarenafspraak Energie en bij vollegrondgroenten onder andere bestrijding van trips en echte meeldauw in sluitkool.

Nieuw winkelconcept
Andere projecten die voor collectieve financiering in aanmerking komen zijn het vertalen in het Duits van de Veggipedia van het GroentenFruit Bureau, het opzetten van een nieuw winkelconcept voor agf-detaillisten (De groenste winkel) en twee platforms voor de groenten- en fruitverwerkende industrie (Industriegroenten en Technologie & Thema). Ook trekt de sectorcommissie budget uit voor handhaving van de verordeningen Bestrijding knolcyperus en Erosiebestrijding Zuid-Limburg.

Bron: PT

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.