Home

Nieuws

REO gaat ‘duurzame’ uitdaging aan

REO Veiling ondertekent het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen.

Op 31 maart 2010 overhandigde de Belgische gedeputeerde voor Economie Marleen Titeca-Decraene het charter Duurzaam Ondernemen aan Paul Demyttenaere, algemeen directeur REO Veiling, en nog tien andere West-Vlaamse bedrijven. Meer dan 50 bedrijven namen in juni 2009 reeds het jaarcertificaat in ontvangst.

Duurzaam ondernemen
Het Charter is bedoeld als hulpinstrument om het bedrijfsbeleid rond duurzaam ondernemen te structureren, en om te werken aan continue verbetering van de prestaties op milieu, sociaal en economisch vlak. Het initiatief creëert ook binnen de bedrijven een grote betrokkenheid en samenwerking over verschillende diensten.

Alternatieve energiebronnen
Voorafgaand aan de officiële uitreiking, lichtte Demyttenaere het duurzaam energiemanagement van de REO Veiling toe. Duurzaam energiegebruik is al een doelstelling sinds de bouw van de nieuwe neerzetloods in 1991. Alle investeringen, zoals de loods in de loods, de nieuwe wasinstallatie in de kistenloods werden telkens getoetst aan duurzaamheid. Basisfilosofie hierbij was ook altijd dat de investering in alternatieve energiebronnen steeds moest gebeuren in functie van het eigen verbruik (geen teruglevering op het net), en dat elke Joule die je niet nodig is, de meest duurzame Joule is.

Bron: REO Veiling – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.