Home

Nieuws

Mechelen verwacht meer asperges

De Mechelse Veilingen in Sint-Katelijne-Waver verwachten dat het areaal asperges dit seizoen met 15% groeit. De aanvoer van asperges op de Belgische groenteveiling is de afgelopen 10 jaar verdrievoudigd.

In die periode groeide het volume asperges van een kleine 400 000 kg tot bijna 1,2 miljoen kg. Daarmee zijn de Mechelse Veilingen in België ruim marktleider in asperges. Driekwart van de in België verkochte asperges worden via de veiling in Sint-Katelijne-Waver aangevoerd. ‘De kleine aspergeteler, die de groente als bijproduct teelde is van het toneel verdwenen en vervangen door professionele familiebedrijven met oog voor GlobalGAP-certificatie, verschillende kleinverpakkingsvormen en kwaliteitssorteringen’, zo meldt de veiling.

Limburg
In Klein-Brabant ging de aspergeteelt achteruit en de Zuiderkempen en Limburg werden in het afgelopen decennium de belangrijkste aanvoergebieden. Voor 2010 wordt er een areaalsuitbreiding voorzien van 15%.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.