Home

Nieuws

Hoogstraten organiseert aardbeicongres

Op 1, 2 en 3 september 2010 organiseren Veiling Hoogstraten en Veiling Zundert het eerste internationaal aardbeiencongres met als titel 'Research & Sustainable Production Leading to Successful Marketing'.

Het International Strawberry Congress zal plaatsvinden in het centrum van Antwerpen (Hilton Hotel), met excursies naar Hoogstraten (België) en Zundert (Nederland). Het congres richt zich op de ontwikkeling, het telen en vermarkten van aardbeien, waarbij duurzaamheid de rode draad vormt. Het is een combinatie van een wetenschappelijke, praktijkgerichte en commerciële insteek.

Netwerken
Met het congres willen de veilingen een platform creëren voor het netwerken en informatie-uitwisseling in relatie tot onderzoek, teelt en vermarkting van aardbeien voor de versmarkt. Het meerdaagse programma zal bestaan uit voordrachten, panelgesprekken, postersessies en excursies.
Op donderdag 15 april 2010, wordt de website van het congres online gezet. Hiermee wordt het startschot gegeven voor de inschrijving van het unieke evenement.

Bron: Veiling Hoogstraten

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.