Home

Nieuws laatste update:22 apr 2010

Greenery lanceert duurzaamheidslabel

The Greenery haar nieuwe duurzaamheidinitiatief ‘Nature Counts’ geïntroduceerd. Het label wordt twee maal per jaar door een jury van deskundigen toegekend aan producten waarvan de teelt aantoonbaar duurzamer is dan conventionele teeltmethoden.

Met de lancering van het ‘Nature Counts’ label wil The Greenery zowel de tuinbouwsector als individuele telers stimuleren om zich in te blijven zetten voor verduurzaming van de teelt van verse groente en fruit.

Nature Counts wordt twee maal per jaar toegewezen door een jury van deskundigen die in hun vakgebied werken aan onderwerpen als o.a. gewasbescherming, gezondheid, CO2-gebruik of duurzame handel.

Het label wordt toegekend aan producten van telers of teeltbedrijven die koplopers zijn op het gebied van duurzaamheid. Kandidaten worden beoordeeld op de criteria Energieverbruik, Gewasbescherming, Natuur en landschap, Transparantie, Afval, Water en Medewerkers. Om in aanmerking te komen voor het Nature Counts label moeten kandidaten uitzonderlijk scoren op één van de thema’s en bovengemiddeld op de andere thema’s.

Eerste toekenning

Bij de bekendmaking van het nieuwe duurzaamheidinitiatief hebben de vleestomaten van de familie A+G Van den Bosch uit Bleiswijk als eerste Nature Counts toegewezen gekregen. De jury looft het pionierend karakter van het familiebedrijf, dat als eerste tuinbouwbedrijf in Nederland gebruik maakt van aardwarmte om de kassen te verwarmen. Hierdoor is het verbruik van aardgas aanzienlijk verlaagd en is er een energiebesparing van 90% gerealiseerd. Daarnaast ondersteunt het bedrijf actief andere telers die aardwarmte willen gebruiken bij het telen van groente.


Bron: The Greenery

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.