Home

Nieuws

FNV stelt onderhandelbare looneis

De FNV wil dit jaar niet meegaan in de nullijn die werkgevers voorstellen, maar er valt wel te onderhandelen over de looneis van 2 procent. Volgens werkgeversorganisatie LTO Glaskracht is het marktherstel in sommige sectoren te broos voor een te forse inkomensstijging.

Bij de aanvang van de afzetcrisis vorig jaar accepteerden de vakbonden de nullijn wel, maar nu stelt de bond een looneis van 2 procent. Daarover valt overigens wel te onderhandelen, mits er afspraken te maken zijn over werkzekerheid en scholing.

Minder faillissementen
Het gat tussen werkgevers en bonden in de CAO onderhandelingen was groot, stelt onderhandelaar Gerard Roest voor FNV. "Vorig jaar zijn we onder een aantal randvoorwaarden akkoord gegaan met de nullijn, maar uiteindelijk zijn er veel minder faillissementen voorgevallen dan verwacht. Er zijn zeker bedrijven die in kredietproblemen zitten, maar het is de vraag of een loonstijging van 2 procent daarin zoveel uitmaakt."
De werkgevers vinden 2 procent loonsverhoging onbespreekbaar. Roest: "Ze willen zelfs geen inflatiecorrectie geven."

Op één lijn over versimpeling
Een woordvoerder van LTO Glaskracht denkt dat de economische positie van de leden een te stevige loonstijging niet toestaat. "In andere sectoren worden ook geen grote stappen gezet." Werkgevers doen verder voorstellen voor versimpeling van verlofregelingen. Roest: "Ze willen bijzonder verlof inruilen voor twee vaste snipperdagen. En als je naar de dokter moet, zou je geen vrij meer hoeven te vragen."
LTO Glaskracht bevestigt de wens naar versimpeling. "We kennen elkaars uitgangspositie en er zijn zeker overeenkomsten in de voorstellen."

Bron: Agrarisch Dagblad - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.