Home

Nieuws

Eénvijfde verwerkte groenten in supermarkt

Verwerkte groenten beslaan bijna éénvijfde van de supermarktverkopen van groenten in Nederland.

Van de 20 procent verwerkte groenten in de supermarkt zijn groenteconserven goed voor een aandeel van 11%, diepvriesgroenten 4% en tafelzuren 3%. Groenteconserven en tafelzuren laten een flinke omzettoename zien in 2009, terwijl de omzet van de diepvriesgroenten in de supermarkten stabiel is.


Doperwt favoriete conserve
Bijna alle huishoudens in Nederland kopen wel eens groenteconserven. Gemiddeld werd in 2009 voor 12,8 kilo aan groenteconserven gekocht, met een totale besteding van € 22,62. De bestedingen nemen toe door een stijging van de grondstofkosten, maar de gekochte hoeveelheid van conserven neemt juist af. Doperwten is de meest favoriete groenteconserven, gevolgd door rode kool en doperwten/ wortelen.


Spinazie meest gegeten diepvriesgroente

Ongeveerdriekwart van de huishoudens wel eens diepvriesgroenten, gemiddeld 4,5 kg per jaar met een totale besteding van € 8,28. Spinazie is de meest favoriete diepvriesgroente. De consumptie van diepvriesgroenten is na een afnemende trend gelijk gebleven in 2009.

Nederland staat in Europa, na Frankrijk,  op de tweede plaats met groenteconservenproductie met 434 miljoen kilo.


Bron: PT - bewerkt door Peter Visser

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.