Home

Nieuws

Duurzame ontwikkeling Fresh Park Venlo

Fresh Park Venlo heeft, als volledig in vers gespecialiseerd bedrijventerrein, onlangs een actief beleid vastgesteld voor verdere duurzame ontwikkeling van het terrein en de bijbehorende gebouwen.

Het duurzaamheidsbeleid van Fresh Park Venlo heeft betrekking op de bestaande bouw, de nieuwbouw, de inkoop, en het terrein zelf. “Wat de bestaande bouw betreft, kijken we bijvoorbeeld of koelapparatuur wel optimaal functioneert. Door slimmer gebruik van installaties valt wel zo’n 30% aan energiekosten te besparen”, aldus projectleider duurzaamheid Gerard van Heemst. Wat betreft de dakrenovaties: “Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het aanleggen van mosdaken of het plaatsen van zonnepanelen op bestaande daken, waar we inmiddels heel actief in zijn”, zegt van Heemst.

Energiezuinig
Energiezuinig bouwen is het uitgangspunt bij het nieuwe gebouwenconcept. Daarbij kan worden gedacht aan geïntegreerde koeling en verwarming, waarbij via buffers de overschotten in zomer en winter naar behoefte kunnen worden ingezet. De verlichting op het terrein wordt gefaseerd vervangen door energiezuinige lampen, waardoor los van het milieuvoordeel ook op energiekosten wordt bezuinigd. Ook wordt waar mogelijk zogenaamde dynamische verlichting ingevoerd, die alleen inschakelt als een sensor activiteit waarneemt.

Duurzaam geen modegril
Projectleider van Heemst onderstreept dat het door Fresh Park Venlo vastgestelde duurzaamheidsbeleid geen modegrill is. “We zijn het aan de toekomstige generatie verplicht om ook als bedrijventerrein actief bij te dragen aan een meer duurzame samenleving.”

Bron: ZON fruit & vegetables

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.