Home

Nieuws 3 reacties

Coforta kreeg in 2008 ruim 36 miljoen GMO-geld

De coöperatieve voedingstuinbouw Nederland, nu Coforta genoemd, heeft in het boekjaar 2008 totaal ruim 36,5 miljoen euro aan GMO-subsidies gekregen. Dat blijkt uit de database van het ministerie van LNV die het ministerie op internet heeft gezet.

Het ministerie van LNV heeft de database met subsidies die Nederland op basis van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en gemeenschappelijk visserijbeleid (GVB) aan Nederlandse bedrijven heeft gegeven, eind vorige week gepubliceerd op de website.

Verdeling GMO-gelden
Uit de cijfers blijkt dat Coforta in 2008 36,6 miljoen euro aan GMO heeft ontvangen. Op grote afstand hiervan staat de Coöperatieve veiling Zuidoost-Nederland met 7 miljoen euro en net daarachter Telerscoöperatie Fresq met 6,9 miljoen euro. Daarna volgen telerscoöperatie versdirect.nl (3,1 miljoen), Best Growers Benelux (2 miljoen) en coöperatie Komosa (1,3 miljoen). In totaal hebben 19 telersverenigingen GMO-subsidie gekregen.

Website raadplegen
De website is te raadplegen via minlnv.nl/eusubsidies. en dan rechts kiezen voor 'Databank EU-subsidiegegevens van de landbouw boekjaar 2008' en dan bij Regelingen kiezen voor actiefondsen van de telersverenigingen. Op die manier kan bijvoorbeeld per coöperatie het GMO-bedrag dat in 2008 is verkregen, worden bekeken.

Bron:gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peter

  we wisten toch allang dat die telersvereneging exerbitante subsidies enerzijds en gigantische telersgelden anderzijds incasseerd en over de balk smijt

 • no-profile-image

  Rob

  Peter,
  Ik denk dat je jezelf beter actueel op de hoogte moet laten brengen.
  Dan slecht geïnformeerd kreten in wereld te brengen!

 • no-profile-image

  peter

  Praat me dan eens bij ,laat de negatieve berichten maar achterwege ,die bereiken mij alleen .Dus doe svp eens een paar succesverhalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.