Home

Nieuws 1 reactie

‘Bodemresetten succesvol’

Ook biologische groenteteler Frank de Koning in Brielle pastte, na Ruud van Schie in Ens, succesvol ‘bodemresetten’ toe, de nieuwe methode van biologische grondontsmetting van Thatchtec in Wageningen.

Eind vorig jaar paste Frank de Koning de bgo toe op 13.000 vierkante meter in kas van in totaal 3 hectare. Hij ontsmette de vakjes en tralies waar hij de meeste problemen met Verticillium gezien had. De analyseresultaten zijn eind maart binnengekomen: in plaats van het ‘serieuze aantasting’ van vorig jaar staat er nu  ‘Verticillium dahliae niet aantoonbaar’. Plantparasitaire aaltjes (M.incognita) zijn van een niet al te hoog niveau teruggebracht tot vrijwel nul.
De resultaten komen niet echt als een verrassing. Hij zag het al aan het paprikagewas.“Waar de grond ontsmet is staat het gewas veel gelijker. Bij de gele paprika, die zwakker op de wortel is, is het gewoon extreem. Iedere leek ziet het verschil.” Nu hij dit ziet heeft hij meteen besloten komend najaar ook de andere tuin te gaan ontsmetten met Herbie. “Daar doe ik het vooral tegen de aaltjes. Maar ook vanwege de veel betere groei.” De Koning is blij dat hij nu ook het enten van de paprikaplanten achterwege kan laten. “Geënte planten groeien minder goed weg, zijn generatiever en in de zomer gevoeliger voor neusrot.”

Kijk voor de ervaringen en achtergronden van  deze methode van biologische grondontsmetting in GFActueel van week 14 en GFMagazine van deze week. En kijk nu naar de fotoreportage over de nieuwe bodemontsmetting bij De Koning.


Bron: Bron: gfactueel.nl – Auteur: Gerard Boonekamp

Eén reactie

  • no-profile-image

    Akhil Technologies Pty Ltd

    What is the rate of application of Reset and what is the cost per 1000 square metres?

Of registreer je om te kunnen reageren.