Home

Nieuws

Aerodynamische oplegger Greenery onthuld

Tijdens het Delft Network Event heeft Minister Jan Kees de Jager een aerodynamische oplegger van The Greenery en vier andere internationale transportondernemingen onthuld.

De gepresenteerde opleggers zijn voorzien van Ephicas SideWings, gestroomlijnde platen aan de zijkant van de oplegger die 7% brandstof en CO2 kunnen besparen. Ephicas, een spin-off bedrijf van de TU Delft, heeft deze panelen ontwikkeld.
De SideWing, waarin luchtvaart- en ruimtevaarttechnologie is toegepast, zorgt daarnaast voor een verhoogde verkeersveiligheid en minder rijgeluid.
Aan de binnenzijde van het eerste paneel is een vleugelprofiel geplaatst. De SideWing is in de windtunnel van de TU Delft ontworpen en getest, en geeft een verdubbeling van de prestaties in vergelijking met normale zijpanelen.
 
Duurzaam
The Greenery’s transportbedrijf Dijco is een van de vijf geselecteerde transportbedrijven die de SideWings in praktijk testen. The Greenery geeft door deelname aan de test invulling aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. De afzetorganisatie beschikt zelf over een logistieke vloot van 180 opleggers. Na de testperiode zal geëvalueerd worden welke energie- en milieubelastingbesparing gerealiseerd kan worden. Afhankelijk daarvan zullen de opleggers van The Greenery wel of niet met SideWings uitgerust worden.
 
Bron: The Greenery – bewerkt door: Peter Visser

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.