Home

Nieuws laatste update:21 apr 2010

Aardbei verslaat Tasty Tom

Bij de opening van de nieuwe bedrijfsruimte van Van Enckevort Aardbeien liet Ton Jansen van Tasty Tom Huub van Enckevort even schrikken, hij had zijn brixmeter meegenomen om dat smaakaspect te meten bij de aardbeien van Van Enckevort. De ad random gekozen en gemeten aardbeien haalden een 8.

Tasty Tom tomaten halen een 7, maar Jansen waarschuwde de aardbeisector maar vast: “er komt een tomaat op de markt die 12 scoort.” Smaak stond uiteraard centraal in de door Jansen gehouden inleiding tijdens de feestelijke opening van de nieuwe bedrijfsruimte in Kronenberg.

Toegevoegde waarde ketensamenwerking
Dick Meulblok, voorzitter van AGF Detailhandel Nederland, nam het op voor streekproducten en belichtte het belang van smaak en kwaliteit en van bijzondere seizoensproducten. Ook vertelde hij hoe ketensamenwerking met dit soort producten tot een toegevoegde waarde voor alle deelnemers kan leiden.

Eerste per opbod
De openingshandeling bestond uit het los laten van ballonnen, door vier kinderen met het Syndroom van Down. De eerste in de nieuwe ruimte verpakte aardbeien werden per opbod verkocht. Ze werden gekocht door de firma Siere uit Leiden en de opbrengst was voor Stichting Fun Pop, een jaarlijks popfestival voor kinderen met een verstandelijke handicap.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.