Home

Nieuws

'Werk samen met bedrijven buiten de sector'

Op donderdag 11 maart klonk het officiële startsein van RCT Rivierenland'. Brancheoverschrijdende samenwerking moet gaan leiden tot nieuwe producten en een toename van de economische bedrijvigheid.

De nieuw opgerichte organisatie fungeert als aanjager van innovaties in de agro-sector en maakindustrie. De feestelijke opening vond plaats door de gedeputeerden van Economie en Mobiliteit, mevrouw M. van Haaren en van Landelijk gebied, de heer H. Keereweer. Zowel provincie Gelderland als de Europese Unie zorgen voor financiële ondersteuning.

Innovaties en marktbehoefte
Volgens gedeputeerde Harry Keereweer is in Rivierenland de tuinbouw sterk vertegenwoordigd. Op dat gebied liggen er kansen voor innovaties. “De Nederlandse tuinbouw is leidend in de wereld. We hebben voor deze sector zelfs een overschot van 6 miljard op de handelsbalans. Maar door buitenlandse concurrentie staan we onder druk. Dus is innovatie noodzakelijk. Tot nu toe gebeurde dat wel binnen de sectoren, maar nauwelijks brancheoverschrijdend. Zo is het belangrijk dat samenwerkingsverbanden ontstaan tussen de agro-sector en de maakindustrie in Rivierenland.”

Ivoren toren voorbij
De kersverse innovatiedirecteur Bas Roelofs die bedrijven gaat koppelen: “De ivoren toren is voorbij. Het is tijd voor kennis delen, in elkaars wereld verdiepen en samen de uitdaging aangaan. Zo kunnen we de kracht van de kleinschaligheid in onze regio benutten.
"We zien kansen voor innovaties door het initiëren van nieuwe samenwerkingsverbanden tussen het regionale mkb en de kennisinstellingen. Het beste resultaat bereik je door mensen vanuit verschillende invalshoeken met elkaar te laten samenwerken”, aldus de gedeputeerde.

Bron: RCT Rivierenland - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.