Home

Nieuws

Vier toelatingen aan middelen verleend

Het Ctgb heeft vier middelen en twee dringend vereiste toelatingen toegelaten. Het gaat om toelatingen in diverse fruit- en koolgewassen.

Madex Plus kreeg een toelating tegen insecten in appels en peren. Exomone C kreeg als insecticide eveneens een toelating in appels en peren. Exact SC werd toegelaten in de teelt van appels tegen schimmels.

Rovral Aquaflo werd volgens de vereenvoudigde procedure toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel in de teelt onde glas van kersen, amsoi, paksoi, choisum en comatsuna. De vrijstelling geldt vanaf heden voor een periode van 120 dagen en is aangevraagd door LTO Groeiservice.

Admire werd als dringend vereist gewasbeschermingsmiddel toegelaten in spruitkool tegen koolwittevlieg en in de teelt van bloemkool en broccoli tegen koolgalmug.

Vertimec Gold werd als dringend vereist gewasbeschermingsmiddel toegelaten in kers, rode bes en framboos tegen bonenspintmijt en in de teelt van braam tegen bramengalmijt. Ook is er een toelating in zwarte bes tegen rondknopmijt.

Bron: Ctgb - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.