Home

Nieuws 1 reactielaatste update:24 mrt 2010

Subsidie op advies bedrijven in problemen

Landbouwbedrijven met financiële problemen kunnen subsidie aanvragen voor het doorlichten van hun bedrijf door een onafhankelijke adviseur. Het ministerie van LNV stelt 191.500 euro beschikbaar.

De aanvragen voor subsidie worden in volgorde van binnenkomst behandeld en bedragen 50 procent van het consult met een minimum van 250 euro en een maximum van 1.500 euro. Aanvragen kan van 3 mei tot en met 31 december 2010.

Bedrijven in liquiditeitsproblemen die met eigen middelen en met middelen van de bank niet aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen, komen in aanmerking. Een aanvraag kan alleen via internet op www.minlnv.nl/loket in Mijn dossier worden gedaan. Daar is ook een bankverklaring te downloaden die ondertekend door de bank de aanvraag moet vergezellen. Pas als deze verklaring is ontvangen wordt de aanvraag in behandeling genomen. Dienst Regelingen beoordeelt achteraf of de aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Meer informatie: 0800-2233322.

Bron: Ministerie LNV - Auteur: Stan Verstegen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Robin

    goed initiatief, hopelijk tekenen alle banken dit jaar wel de verklaring (en wordt deze beter opgesteld). Anders werkt de regeling slechts gedeeltelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.