Home

Nieuws

Nog nooit zoveel paprika's gekocht

Nederlandse huishoudens hebben nog nooit zo veel paprika's gekocht als vorig jaar. Er werd per gezin ongeveer tien procent meer paprika's gekocht dan in 2008 het geval was.

Dit blijkt uit het martkbeeld paprika van het Productschap Tuinbouw. Uit de cijfers blijkt dat een Nederlands huishouden in 2009 2,9 kilogram paprika's kocht. Dat is een stijging van tien procent ten opzichte van het jaar ervoor. De cijfers laten zien dat de paprikaconsumptie de laatste jaren in de lift zit. In 1999 lag de gemiddelde consumptie nog op 1,8 kilogram. In de loop der jaren steeg dat gemiddelde.

Goedkopere paprika's in de winkel
De prijs die de consument betaalde voor een kilo paprika's is vorig jaar ten opzichte van 2008 wel gedaal, namelijk met dertien procent van 3,57 euro naar 3,10 euro. Uit de cijfers blijkt dat de consument in de winkel in 2007 het meest heeft betaald voor een kilo paprika, namelijk 4 euro. Met het niveau van 3,10 euro per kilo, ligt de prijs voor het eerst weer op het nivo van de prijs die een consument in de winkel in 2005 moest betalen voor een kilo paprika.

Bij de consument is vooral de paprikamix in trek. Ongeveer tweederde van de gekochte paprika's bestaat uit een verpakking met mixpaprika. Ook worden de meeste paprika's via de supermarkt verkocht, namelijk zo'n negentig procent.


Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.