Home

Nieuws

Nieuwe verkoopzaal in Mechelen

Afgelopen vrijdag heeft de Mechelse Veilingen haar nieuwe verkoopzaal en 1 ha zonnepanelen plechtig geopend. Deze investeringen waren goed voor een totaal bedrag van 4,5 miljoen euro. De veiling wil toekomst bieden voor de toekomstgerichte producent. "Daarom moeten wij ook in volle crisisperiode durven investeren”, aldus directeur Chris De Pooter.

De veiling investeerde onder meer in klokken, banken en koperstribune. Om kosten te drukken werd de nieuwe verkoopzaal op dezelfde plaats gebouwd als de bestaande. Hoewel het voortbestaan van de klokverkoop soms in vraag wordt gesteld, blijft de directeur van de Mechelse Veilingen overtuigd dat de juiste keuze werd gemaakt. “Sommige mensen zeggen mij dat dit de laatste zaal is die we zullen bouwen en dat andere verkoopsystemen de business zullen overnemen. Wie zal het zeggen, maar ik kan u verzekeren dat men ons vandaag tot ver buiten België benijdt voor hetgeen wij hier hebben gerealiseerd", aldus De Pooter.

Een kilometer zonnepanelen
De Mechelse Veilingen plaatsten ook 5.500 zonnepanelen op het 1 ha grote dak van de productloods, goed voor jaarlijks 890 MWh aan elektriciteit. Dit staat gelijk aan het verbruik van 225 gezinnen. De veiling gebruikt de volledige capaciteit zelf. "We streven naar een volledig eigen energievoorziening. We hebben ook een studieproject lopen naar windmolens en een WKK-installatie", aldus nog De Pooter.


Bron: Vilt

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.