Home

Nieuws 3 reacties

'LNV opheffen dom'

Zonder een afzonderlijk departement van landbouw verliest de agrarische sector flink aan concurrentiekracht.

Dat stellen LNV-minister Gerda Verburg en bestuursvoorzitter Aalt Dijhuizen van Wageningen UR. Zij vrezen dat opheffing ten koste gaat van de Nederlandse koppositie in de agribusiness.

Een groot aantal partijen in de Tweede Kamer pleit voor het onderbrengen van LNV bij het ministerie van Economische Zaken; een apart departement voor de agrarische sector achten zij niet nodig. Ook een CDA-denktank onderleiding van Sjaak van der Tak pleitte verleden week voor minder ministeries. Volgens Verburg en Dijkhuizen gaat daarmee een belangrijke schakel verloren in wat zij de gouden driehoek noemen.

Simson
"De lijnen tussen mijn ministerie en het groene onderwijs en onderzoek zijn kort", stelt Verburg. "In combinatie met goed ondernemerschap is dat onze nationale sterspot. Het is net als met Simson in de bijbel: knip de haren eraf en de kracht is zoek." Ook Dijkhuizen vindt afschaffing geen goed idee. "Als wij alles in één keer wegschrijven, gaan ook de goede dingen verloren."

Bron: Agrocount.nl

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Laat dat.

  Toen in 1983 WVC bij landbouw werd gevoegd ging dat ten koste van Landbouw weten we nu.
  Nu landbouw bij Economische Zaken voegen gaat ten koste van de Economie. Dan maar niet doen, zeg ik

 • no-profile-image

  Westlander

  Veel taken van het Min. van Landbouw zijn overbodig en of worden al dubbel uitgevoerd.
  Onderwijs bij landbouw werkt contra-productief. Het is gewenst landbouwkennis op alle scholen in het pakket op te nemen.
  Veel onderwijs is te gericht op een onderdeel, en te beperkt tot een sector.
  Geen enkele reden waarom het Min. van Landbouw bestaansrecht heeft.
  Zijn alleen regelaars zonder feeling met de praktijk.

 • no-profile-image

  Johan

  Landbouw is al sinds jaar en dag overgenomen door linkse ecologen en andere leden van de groene maffia. Dus onmiddelijk opheffen en bij economische zaken voegen, hopelijk geleid door een echte econoom en niet door een excuus truus zoals verhoeven of verburg

Of registreer je om te kunnen reageren.