Home

Nieuws 4 reacties

Jumbo: ‘Meer direct bij telers’

Jumbo is voornemens steeds meer telers aan zich te koppelen, eventueel met directe verlading vanuit de tuin. Dat zegt AGF-inkoper Han Ploegmakers van Jumbo.

De eerste tot Jumbo omgebouwde Super de Boer winkels hebben in Brabant hun deuren geopend. Opvallend voor de binnendrommende shoppers is de manier waarop telers in het zonnetje worden gezet op het zogeheten Versplein. ‘Een dag na oogst is mijn broccoli bij Jumbo’, zegt Maarten Botman uit Wervershoof vanaf een infobord boven de broccoli. Ook fruitteler Joep Abels uit Simpelveld en preiteler Marcel Jacobs uit Maasbree komen van hun beste kant in beeld.

Ruimere keuze
Ploegmakers verwacht dat Super de Boer klanten aangenaam verrast zijn na ombouw van de door Jumbo gekocht winkels. “Aangezien Jumbo een groter assortiment heeft dan Super de Boer, kunnen klanten van de nieuwe Jumbowinkels ook een ruimere keuze verwachten op de AGF afdeling. Om klanten versheid en kwaliteit te bieden blijven we focussen op efficiency en kostenbesparing.”

Direct bij de teler
“Zo laden we verschillende producten direct bij de teler, zoals prei bij Jacobs in Maasbree en ijsbergsla bij René Verbakel. Verder gaan we voor steeds meer direct verladingen bij telers, zoals gewone sla bij Ger Verhaag in Velden. Bij onze providers, onder andere the Greenery en Scherpenhuizen, hebben we directe koppeling met telers. Dat willen we graag uit breiden.”

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ton van der Scheer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  Dan is Maarten er vroeg bij. Wij hebben de eerste planten net binnen en gaan zo eind mei beginnen met de oogst van de eerste broccoli.

 • no-profile-image

  Theo Brakeboer

  Maarten is er niet alleen vroeg bij, hij is ook razendsnel. Die broccoli kan niet anders dan uit Spanje (of Portugal) komen, dus dan de volgende dag toch al bij Jumbo in de winkel: dat verdient een compliment. Staat Spanje er ook als oorsprong bij, Ton?

 • no-profile-image

  Fa P.N. Slagter

  Als dit nu al op het infobord staat dan wordt de consument verkeerd voorgelicht.
  Jumdo dit kan beter.

 • no-profile-image

  de fruitkraam

  In de natuur heb je roofdieren en die zijn
  voor de natuur nodig, eten en gegeten worden. Nu heb je Jumbo en die is nodig.
  Jumbo is het roofdier en de telers de konijnen. Het advies pas op voor de wolf
  en als de wolf komt ga dan snel je hol in.

Of registreer je om te kunnen reageren.