Home

Nieuws 5 reactieslaatste update:12 mrt 2010

'Glossy Gerda' valt verkeerd in politiek

De Tweede Kamer is niet blij met het blad 'Gerda'. Op initiatief van de Partij van de Dieren volgt waarschijnlijk al deze week een spoeddebat, zo meldt Metro vandaag.

Fractievoorzitter Marianne Thieme neem het initiatief voor een spoeddebat. Zij meent dat er sprake is van 'verheerlijking van het beleid en de persoon van de minister'. De Gerda wordt morgen verspreid in een oplage van 830.000 exemplaren en wordt meegestuurd met bladen als Libelle en Flair. Het blad heeft 400.000 euro gekost en is betaald door het ministerie.

Twee kwartjes per huishouden
'Belachelijk', vindt ook ondermeer de SP: 'CDA-krantjes moeten uit de campagnekas van het CDA worden betaald", aldus Krista van Velzen. Verburg zelf wast haar handen in onschuld. "Omgerekend kost het twee kwartjes per huishouden. Een koopje voor iets wat zoveel mensen bereikt", vindt ze. Volgens de bewindsvrouw gaat het niet alleen om haarzelf. "We informeren mensen over wat LNV doet voor zestien miljoen Nederlanders en hoe mensen daar zelf invloed op kunnen hebben. Mensen snakken ernaar om serieus genomen te worden."

De verwachting is dat de glossy door twee miljoen mensen wordt gelezen.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  Wellicht zinloos, maar ik moet er toch echt wat van zeggen. Schamen jullie je dan nergens voor hypocriete zeurpieten, ga het land regeren sukkelaars!!!

 • no-profile-image

  Handrie Tuinder

  Peter, je hebt gelijk. Wat een zelfverheerlijking!!!
  Onbegrijpelijk dat dit mogelijk is. Zitten er soms alleen maar kinderen daar op dat ministerie, want daar kun je zoiets van verwachten.

 • no-profile-image

  Effen dimmen

  Het is wat als vooroplopende vrouw in Nederland. De Boerderij vraagt haar niet voor een fotoshoot. Tuurlijk meldt Gerda zichzelf daarvoor niet aan bij de redactie. Maar het is toch logisch met die boerenmeiden kalender dat Gerda niet achter wil blijven. Ze is toplady in de Nederlandse Land- en Tuinbouw, Dan mag je van de Land- en Tuinbouwpers toch wel een telefoontje verwachten voor een fotoshoot. Die blijft uit en ze organiseert zelf wat op haar ministerie. Heel logisch, heel vrouwelijk. Dat daar dan van die jaloerse meiden in de Tweede Kamer zitten, die dat weer heel anders zien. Dat mag toch geen enkele man verbazen.

 • no-profile-image

  pietje bel

  Volgende keer maar de Playboy doen, levert nog wat op en net zoveel reclame als nu. (positief en negatief)

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  `Het ging mij vooral om de hypocrisie van de over elkaar buitelende partijen om deze poging tot Pr van LNV te veroordelen. Ten eerste, dat blad is echt niet uit de lucht komen vallen. Ten tweede, dat kamerdebat kost waarschijnlijk meer dan heel die glossy. Ten derde het gaat waarschijnlijk helemaall niet over die Glossy of minister Verburg het is gewoon een poging om het ministerie van LNV te beschadigen waar blijkbaar een brede meerderheid in de kamer aan meewerkt. Ik ben benieuwd of LNV na de volgende verkiezingen nog terugkomt. "Gelukkig" komt er waarschijnlijk een regering met 4 partijen die allemaal maar wat graag bewindslieden leveren.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.