Home

Nieuws

Geen herbouw van loods Mechelse Veilingen

Het 30.000 vierkante meter magazijn van de Mechelse Veilingen dat begin februari in de vlammen opging, zal wellicht niet opnieuw worden opgebouwd.

“In die loods lag onze wintervoorraad van kartonnen verpakkingen, maar voor de rest gebruikte de veiling dit gebouw niet meer. De kans is klein dat we in crisistijd gaan investeren in de heropbouw van een loods die we niet nodig hebben”, zegt woordvoerder Bert Stas in de Gazet van Antwerpen.

Brandgeur
Ruim een maand na de brand hangt er in de buurt van de Mechelse Veilingen nog steeds een brandgeur. Nog altijd stijgen kleine rookpluimen op uit het puin van het afgebrande magazijn. “We moeten wachten op het fiat van de verzekeringsmaatschappijen om met de opruiming te starten. En zij moeten op hun beurt groen licht krijgen van experten”, stelt Stas.

Verhuur
Het vernielde gebouw was niet rechtstreeks functioneel voor de verkoop van groenten. De Mechelse Veilingen verhuurde het aan andere bedrijven. “Na de opruiming gaat de raad van bestuur beslissen wat het met de site gaat doen”, aldus de woordvoerder. Volgens hem is de kans klein dat de loods zal heropgebouwd worden. “Wij hebben hem niet nodig voor de verkoop en ook voor onze telers is hij van weinig nut”.

Verpakkingsgebouw
Het is de bedoeling dat tweehonderd meter achter de gebouwen eind dit jaar een nieuw verpakkingsgebouw wordt gebouwd. “Dat is een miljoeneninvestering waar zowel de veiling als de telers mee gediend zijn”, beweert Stas.

Oorzaak onbekend
De oorzaak van de brand is nog steeds niet bekend. Afgelopen weken deden geruchten de ronde dat de brand zou gesticht zijn omdat speurhonden op twee brandhaarden waren gestoten. Maar volgens parketwoordvoerster Goedele Van den Brande zijn die conclusies voorbarig. “Het is mogelijk dat honden reageren op stuk gesprongen flessen drank of benzine. De stalen die het labo heeft genomen worden nog steeds onderzocht”.

Bron: Vilt

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.