Home

Nieuws

FrEsteem organiseert FrEsride

Met een bijzondere bijeenkomst in theater de Maaspoort in Venlo werd afgelopen maandag het officiële startsein gegeven van de voorbereidingen van de 13e editie van de Ride for the Roses. Hoofdsponsor FrEsteem organiseert voor het eerst dit jaar een eigen FrEsride vanuit het Westland naar de startplaats.

Voorafgaand aan de ‘gewone’ Ride for the Roses op zondag 5 september a.s. houden Flora Holland en Rabobank al vele jaren met veel succes de ‘Pre-ride’. Een tocht vanuit huis naar de vertrekplaats van de Ride, dit jaar Venlo. Deze partijen halen altijd enorm veel geld op voor KWF Kankerbestrijding en dat heeft FrEsteem zich dit jaar ook ten doel gesteld. “Maar de Pre-ride wordt te groot om bij aan te sluiten, dus starten we eenzelfde eigen initiatief op de zaterdag en dit noemen we de FrEsride. Allemaal met als doel om nog meer geld in te zamelen voor KWF”, zo meldde mede-organisator Maurice Wubben namens FrEsteem maandagavond in Venlo. “We vragen onze deelnemers aan de Ride ook om wat extra’s te doen, zodat we als FrEsteem niet alleen het sponsorbedrag, maar ook een extra cheque kunnen aanbieden.”

Warm hart
De telersvereniging wil dit jaar met 150 rijders aan de start van de Ride verschijnen. Het merendeel van hen rijdt de cycletour van 110 km. Aan de FrEsride op zaterdag 4 september kunnen maximaal 50 fietsers deelnemen. De afstand van het Westland naar Venlo bedraagt een kleine 200 km. FrEsteem is al enkele jaren een van de hoofdsponsors van de Ride for the Roses. Ook Flora Holland, de Rabobank en Alfa Accountants dragen deze fietstocht en cycletour voor het goede doel al jaren een warm hart toe. Ook The Greenery en VersDirect waren vorig jaar met een groot aantal deelnemers vertegenwoordigd. Tijdens de edityie van vorig jaar in de Lingewaard werd ruim 900.000 euro bij elkaar gefietst voor KWF. Een jaar eerder in Goes kwam dat bedrag uit boven de miljoen.

Aangrijpend
De kick-off in Venlo werd ook dit jaar gepresenteerd door Mart Smeets. Zijn motto was de ziekte beter bespreekbaar maken. Aangrijpende verhalen van een zestal Limburgse kankerpatiënten maakte het belang van initiatieven als de Ride for the Roses nog eens pijnlijk duidelijk.


Bron: gfactueel.nl   Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.