Home

Nieuws

Etiket van Flint sterk uitgebreid

Het etiket van Flint is in de maart vergadering van het Ctgb sterk uitgebreid naar diverse groente- en fruitgewassen en naar diverse kleine toepassingen.

Uitbreidingen in groentegewassen
De bedekte en onbedekte teelt van aardbeien en de bedekte teelt van tomaat ter bestrijding van meeldauw (0,0125%, 12,5 gram Flint per 100 liter water).
In de bedekte teelt van bonen ter bestrijding van meeldauw (0,25%, 25 gram Flint per 100 liter water).
In de onbedekte teelt van bloemkool, broccoli en boerenkool ter bestrijding van witte roest (Albugo candida) (0,4 kg Flint per ha). Een dosering van 0,25 kg Flint per ha. is toereikend voor de bestrijding van Mycosphaerella spp. en Alternaria spp.
In de bedekte teelt van veredelings- en zaadteelt van koolgewassen ter bestrijding van witte roest (Albugo candida). (0,4 kg/ha (400 gr/ha).
In de onbedekte teelt van bleekselderij, knolselderij en snijselderij ter bestrijding van bladvlekkenziekten (Septoria apiicola) (0,25 kg Flint per ha).
In de onbedekte teelt van de pennenteelt van witlof en cichorei ter bestrijding van echte meeldauw (Erisyphe cichoracearum) (0,25 kg Flint per ha).

Uitbreidingen in diverse kleine teelten
In onbedekte teelt van blauwe bessen ter bestrijding van Botrytis en Anthracnose (400 gram Flint/ha).
In onbedekte teelt van druiven ter bestrijding van meeldauw. Afhankelijk van het moment van toepassen worden ook valse meeldauw en Botrytis bestreden (250 gram Flint/ha).
In bedekte teelt van sla en de bedekte en onbedekte teelt van andijvie ter bestrijding van Sclerotinia en Botrytis (400 gram Flint/ha). Tevens effectief ter bestrijding van valse meeldauw.
In bedekte en onbedekte teelt van kruiden ter bestrijding van meeldauw, valse meeldauw, Sclerotinia en Botrytis (400 gram Flint/ha).

Aanpassingen dosering
In de onbedekte teelt van spruitkool en sluitkool is de dosering verhoogd tot 0,4 kg Flint per ha. om nu ook effectief witte roest (Albugo candida) te kunnen bestrijden. Met de reeds op het etiket aanwezige dosering van 0,25 kg per ha. kan Mycosphaerella spp. en Alternaria spp. bestreden worden.
In de onbedekte teelt van bos-, was- en winterpeen staat er nu een doseringsreeks op het etiket (dosering afhankelijk ziektedruk) voor de bestrijding van Alternaria (0,25 tot 0,4 kg Flint per ha.).

Uitbreiding naar onbedekte teelten
In de teelt van komkommer, meloen, courgette, augurk, kalebas, pattison, pompoen en squash. Deze uitbreiding is vooral relevant voor de onbedekte teelt van pompoen en courgette voor een effectieve bestrijding van meeldauw.

Voor de overige gewassen (appel, peer, kers, bloemisterij, boomkwekerij, paprika, spaanse peper en bloembollen) is het etiket ongewijzigd gebleven.

Bron: Bayer CropScience - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.