Home

Nieuws

'Eisen huisvesting in normen uitzendbureaus'

De certificeringseisen voor uitzendbureaus die de NEN-norm mogen voeren, zouden strenger moeten worden, vindt LTO Noord Glaskracht. Er moet een borging komen voor goede huisvesting.

LTO Noord Glaskracht is samen met VROM in gesprek over de problemen rondom de huisvesting van bijvoorbeeld Polen. Arend Hekman van LTO Noord Glaskracht: "We willen dat de problemen rond huisvesting worden opgelost. Tuinbouwbedrijven maken veel gebruik van uitzendbureaus. Negatieve publiciteit hierover schaadt ons imago.”

Niet van de markt drukken
In de NEN-certificering van uitzendbureaus zouden eisen moeten komen over huisvesting en deze moeten ook gecontroleerd worden. De plus op de bestaande normen voor gecertificeerde uitzendbureaus is volgens de beleidsmedewerker nodig omdat er oneerlijke concurrentie is tussen gecertificeerde uitzendbureaus. "Sommigen bezuinigen op huisvesting en anderen niet. We moeten voorkomen dat de gecertificeerde bureaus die het minder goed doen de gecertificeerde uitzendbureaus die het wel goed doen van de markt drukken.”

Eind maart praat LTO weer met VROM. Het aanpassen van de NEN-norm is een zaak van de uitzendbranche waarin onder andere ABU, NBBU, en VIA zitten. 

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.