Home

Nieuws

Campus Agro Food in Venlo

De regio Venlo krijgt een Agro Food Campus, een kenniscomplex op het gebied van de agrobusiness. Op de campus gaan scholen samenwerken, starten nieuwe opleidingen en moet een vraagbaak ontstaan voor bedrijven in de voedselbranche.

Fontys Hogescholen in Venlo is samen met de gemeente Venlo de kartrekker. Het project zal meerdere jaren beslaan, maar het begin is gemaakt. “Het wordt geen uniek Fontysfeestje. De campus is meer dan een verzameling gebouwen, het gaat om het uitwisselen van kennis. De samenwerking tussen ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden”, zegt projectleider LeonWeijs.

Drie nieuwe opleidingen
Er is al een convenant met het Citaverde College, de universiteit van Wageningen en de nieuwe Hochschule Rhein Waal in Kleve. Fontys zelf gaat drie nieuwe opleidingen geven: Fresh and Food Marketing, Technology en Logistics. Door de samenwerking tussen opleidingen wordt het niet alleen makkelijker voor studenten om door te stromen, het levert ook kennis voor het bedrijfsleven op.

Eén kennisloket
Concreet levert de samenwerking de Greenschool op, een loket waar medewerkers in de agribusiness terechtkunnen voor bijscholing en het kennisloket Greenbrains, waar agri-ondernemers met vragen terechtkunnen. Weijs: “In Eindhoven is een soortgelijk loket voor technische vraagstukken, opgezet door de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. Dat behandelt nu zo’n 800 vragen per jaar.”

Bron: De Limburger - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.