Home

Nieuws 1 reactie

Arjan van Zeijl wint Plant Sciences Award

Arjan van Zeijl is uitgeroepen tot winnaar van de Rijk Zwaan Plant Sciences Award 2010

De thesis van Arjan van Zeijl werd door de jury unaniem als beste geselecteerd op originaliteit, wetenschappelijke kwaliteit, verzorging van het rapport en de betekenis voor de beroepspraktijk van veredeling en zaadkwaliteit.
 
Vertakking van planten
Van Zeijl heeft bij zijn opdracht gekeken naar een recentelijk ontdekte klasse plantenhormonen, de strigolactonen. Omdat deze hormonen invloed hebben op de vertakking van wortel en stengel, is het vanzelfsprekend dat er in de plant een interactie met de werking van een ander plantenhormoon, auxine, kan worden verwacht. De studie laat zien dat de interactie tussen auxine en strigolactonen bepalend kan zijn voor de architectuur van planten.
 
Werkbezoek

Van Zeijl verrichtte zijn onderzoek vorig jaar bij Wageningen Universiteit en voert daar op dit moment nog een tweede afstudeeronderzoek uit. Naast de Award bestaat de prijs uit een cheque van 1.500 euro en een werkbezoek aan één van de 25 dochterbedrijven van veredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Van Zeijl koos voor een bezoek aan de vestiging in Tanzania.


Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Eén reactie

  • no-profile-image

    hema kampen

    GEWELDIG

Of registreer je om te kunnen reageren.