Home

Nieuws

Verburg onthult nieuw duurzaamheidslabel

Op de Biofach onthulde Minister Verburg een nieuw duurzaamheidslogo dat door de Stichting Nature&More is ontwikkeld.

Op de wereldwijd toonaangevende vakbeurs voor biologische producten BioFach in Nürnberg werd een ‘duurzaamheidsbloem’ gepresenteerd. Met het logo wordt voor het eerst de wereldomvattende verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven zowel op sociaal als op ecologisch gebied verifieerbaar gecommuniceerd, zo legt een woordvoerder van Eosta uit.

Verburg trots
Minister Verburg was enthousiast over het initiatief zo bleek uit haar reactie. “Ik ben erg trots op de groeiende consumptie van biologische producten, maar ook op de initiatieven voor investeringen zoals jullie die doen met de door jullie gelanceerde duurzaamheidsstandaard. We hebben al eens eerder gesproken over jullie initiatief en als we kunnen leren van jullie ervaringen, dan willen we graag nog eens van gedachten wisselen."

Vernieuwend
Het beeldmerk is het resultaat van jarenlange samenwerking van een groep toonaangevende internationale Bio-bedrijven. Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Duurzaamheidsbloem is de Stichting Nature&More Foundation, die al sinds 2004 voor haar vernieuwende communicatiemethode op gebied van duurzaamheid meerdere malen internationale onderscheidingen ontving.

Bron: gfactueel.nl

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.