Home

Nieuws

Syngenta evenaart in 2009 recordjaar 2008

Syngenta heeft in 2009 1 miljard euro winst gemaakt. Dat is vrijwel evenveel als in het recordjaar 2008. Het is vooral de prijsstijging van gewasbeschermingsmiddelen die ervoor zorgt dat de winst van de Zwitserse producent van zaaizaad en gewasbeschermingsmiddelen gelijk blijft, ondanks de koersdaling van de dollar en hogere grondstofprijzen. Dat schrijft het Agrarisch Dagblad.

De omzet daalde van 8,5 miljard euro in 2008 naar 7,7 miljard euro in 2009. In Europa, Afrika en het Midden-Oosten werd het jaar gekenmerkt door een late start van het seizoen en de daaropvolgende lage ziektedruk. Daardoor daalde de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen.

In Latijns-Amerika zorgden het risicobeheer en de droogte in het zuiden voor een lagere omzet in het eerste half jaar. In de tweede helft van 2009 trok dit wel weer iets aan.

De verkoop van zaden steeg met 13 pct. Syngenta is vooral sterk in maïs, met een omzet die gelijkmatig verdeeld is tussen Amerikaanse en niet-Amerikaanse markten. In 2009 is de verkoop in alle regio’s uitgebreid, met uitzondering van Latijns-Amerika waar het areaal lager was.


Bron: agd

 

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.