Home

Nieuws 3 reactieslaatste update:25 feb 2010

‘PVV bedreiging voor vrijemarktwerking’

Het is niet te hopen dat Geert Wilders deel gaat nemen aan een rechtse coalitie, vindt Leo Welschen van Frugi Venta. “De vrijemarktwerking zal er niet door bevorderd worden.”

Ook de handelsorganisatie is van mening dat de kabinetsscheuring ongelukkig is getimed, gezien de economische crisis waarin Nederland verkeert. “Voor het hele bedrijfsleven geldt dat we in afwachting zijn van besluiten op het gebied van lastenverlichting en maatregelen omtrend loonkosten.”

Voor de handel zelf heeft de val vooralsnog weinig concrete gevolgen. “Er lopen op dit moment weinig dossiers.” Andere zaken, zoals het onderzoek van de NMa naar de margeverdeling in de keten, kunnen gewoon doorgang vinden, geeft Welschen aan.

Europa
Frugi Venta is wel beducht voor eventuele regeringsdeelname van de PVV. “Ik mag niet hopen dat deze partij in de regering terechtkomt. Een rechts kabinet is over het algemeen niet ongunstig voor het bedrijfsleven, maar in het geval van de PVV is het heel moeilijk te peilen welke oplossingen zij hebben voor de economische crisis.”

Een ander kritiekpunt dat Welschen aandraagt is het feit dat de PVV allesbehalve Europa-minded is. “Iets wat in onze sector juist wel van belang is. De vrijemarktwerking zal door deelname van de PVV niet bevorderd worden.”

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Brammert Waagmeester

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Michel de Ruyter

  Is dit officieel het stemadvies van Frugi Venta?
  Het mag dan wel beter worden onderbouwd. Er staan nu wat vage termen als: in het algemeen., allesbehalve.
  Ik denk dat dit de persoonlijke mening van Leo Welschen is die hij door Frugi Venta gewicht wil geven.

 • no-profile-image

  Westlander

  Nou ik vind het genoeg zeggen :wilders is tegen europa en wij moeten wel in europa ons produkten kwijt.
  Btw wat is dat voor een foto hij heb een big smile maar ik zie hem niet lachen

 • no-profile-image

  kustlander

  Ik heb van de pro europa regering die we laatste jaren hebben gehad bar weinig gemerkt. De export vanuit bv Marokko mag zonder tegenwerking ieder jaar vermenigvuldigen. Deze winter 50% meer export richting EU. Wat gebeurt er met Turkije?
  En dan de europese harmonisering van iets simpels als GlobalGap. Het lukt europa niet om daar 1 lijn in te krijgen. Alle landjes dekken lekker hun problemen af met eigen regeltjes. Kijk alleen maar naar de geweldige toename "bio" uit Spanje. Hoe lang willen we gefopt blijven worden?

  Ik heb nooit het gevoel dat Verburg zich zo druk maakt om de NL tuinbouw.
  Dus wat we hebben is niet veel, zou Wilders het beter of slechter doen? Hij is iig goed voor een beetje herrie in de tent!!

Of registreer je om te kunnen reageren.