Home

Nieuws

‘Miss Aardbeiverkiezing moet naar hoger niveau’

De organisatoren van de Miss Aardbeiverkiezing in het Belgische Melsele willen de verkiezingsshow naar een hoger niveau tillen door de show spectaculairder te maken en er komt een spontaniteittest.

Dit jaar vinden de Aardbeifeesten in Melsele plaats van 13 tot 17 mei. Melsele is een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Beveren. Het hoogtepunt van die feesten is jaarlijks de verkiezing van Miss Aardbei, hoewel dit hoogtepunt de laatste jaren heel wat van zijn prestige heeft verloren. “Door de organisatie uit handen te geven, verloor de verkiezing zijn binding met Melsele en de Aardbeifeesten”, zegt Georges Braem, voorzitter van het nieuwe organisatiecomité.

Meer spectacel
Braem wil het niveau van de show opnieuw opkrikken. “De toeschouwers mogen rekenen op een meer spectaculaire show en er komen nieuwe opdrachten, waaronder een spontaniteittest”. Ook de aankleding van de verkiezing moet stijlvoller. “We zullen werken met VIP-tafels en we willen de lokale middenstand er weer meer bij betrekken. Op die manier wordt de winnares opnieuw de ambassadrice
van Melsele”, aldus de voorzitter.

Prijsenpakket van 20 duizend euro
De Miss Aardbeiverkiezing werd in 1963 in het leven geroepen. Sinds dat jaar werd telkens bij de jaarlijkse Aardbeifeesten een nieuwe ambassadrice voor het dorp en de aardbei verkozen. Vorig jaar werd de 21-jarige Goele Govaerts uit Heist-op-den-Berg uitgeroepen tot Aardbeiprinses. Het comité is nog steeds op zoek naar kandidates tussen 17 en 25 jaar die willen deelnemen aan de verkiezing van dit jaar. Er is een prijzenpakket ter waarde van 20 duizend euro te winnen.

Meer informatie op aardbeifeesten.be

Bron: vilt.be

 

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.