Home

Nieuws

Kwart ton voor duurzaam businessplan

Startende ondernemers kunnen met hun businessplan meedoen aan de competitie New Venture van het Ministerie van LNV. De beste voorstellen voor innovatieve producten, processen en diensten die bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem en het behoud van de biodiversiteit in Nederland en daarbuiten winnen 25 duizend euro.

In totaal liggen er zeven prijzen van een kwart ton te wachten op starters. Vier daarvan worden door LNV ter beschikking gesteld. Op het gebied van biodiversiteit moeten de voorstellen een aannemelijk direct verband hebben met het behoud van soorten of ecosystemen. Denk bijvoorbeeld aan alternatieven voor producten of diensten die schade aanrichten aan de biodiversiteit.

Waar het gaat om verduurzaming van voedselsystemen, zijn de voorstellen het meest kansrijk die aansluiten bij de Nota Duurzaam Voedsel. In die nota wordt nadruk gelegd op het tegengaan van verspilling in de keten, het gebruik van duurzame productie- en distributiemethoden en het daarmee bereiken van de consument.

De deadline voor het inleveren van een businessplan is 17 mei. Op de website van newventure is meer informatie te vinden over de onderwerpen biodiversiteit en voeding en over de competitie.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ton van der Scheer

Of registreer je om te kunnen reageren.