Home

Nieuws

Horti Fair 2009 trok meer buitenlanders

De afgelopen Horti Fair kwam meer dan de helft van de bezoekers uit het buitenland. Dat blijkt uit een eigen onderzoek van de beursorganisatie.

Van de meer dan 34.000 bezoekers kwam 52 procent uit het buitenland. Deze internationale bezoekers kwamen uit meer dan honderd landen. Hiermee steeg het percentage buitenlandse  bezoekers ten opzichte van 2008 licht, toen het nog op vijftig procent lag.

Gros komt voor nieuwtjes
Het voornaamste motief om de beurs te bezoeken blijkt te zijn dat de bezoekers op de hoogte willen worden gebracht van nieuwe producten en diensten. Maar liefst 65 procent van de bezoekers geeft dit als reden op om de beurs te bezoeken. De interesse van de bezoeker gaat vooral uit naar automatisering, kas- en kasinrichting en tuinbouwbenodigdheden. Ongeveer 15 procent van de bezoekers geeft aan te komen voor informatie over prijzen en offertes.

Bijna twee dagen beurs
Opvallend is ook dat de beurs jaarlijks nog veel nieuwe bezoekers treft. Vorig jaar bezocht 35 procent van de bezoekers de beurs nog voor het eerst. Verder vertoeven de bezoekers gemiddeld 1,7 dagen op de beurs. “Dit komt deels doordat de buitenlandse bezoekers vaak twee dagen naar de beurs komen”, verklaart Ingrid Looijmans, woordvoerder van de Horti Fair. De gemiddelde bezoekduur per dag komt uit op 5 uur.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.