Home

Nieuws

Duitse primeur voor heftruck op waterstof

Als eerste bedrijf in Duitsland rijdt er bij BASF Coatings in Münster een heftruck op waterstof.

Bij het bedrijf rijden op dit moment twee verschillende transportmiddelen met de techniek van brandstofcellen: een Still reachtruck FM-X 20 en een elektrische heftruck Still R 60-25.

Speciaal tankstation
De reachtruck brengt in het distributiecentrum van BASF Coatings het gereed product naar de expeditieruimte; de R 60 verzorgt het transport van productiegrondstoffen tussen opslag en productie. Beide trucks tanken hun brandstof in een speciaal ingerichte tankstation voor waterstof.
Het is ook mogelijk om deze brandstof te tanken op locaties waar waterstof (H2) als  nevenproduct vrijkomt tijdens het productieproces. Dit vergroot de mogelijkheden tot inzet en verlaagt de kosten van deze technologie aanzienlijk.

Leidende positie
Met dit bijzondere project bevestigt Still haar leidende positie in de markt van brandstofcel-aangedreven intern transportmiddelen.
Andere projectpartners bij dit proefproject zijn Hoppecke (ontwikkelaar van de brandstofcel), Linde Gas (leverancier van de waterstof tankinstallatie) en het Bundes Land Nordrhein-Westfalen, die het project ondersteunt via het ontwikkelingsprogramma “progres.nrw”.

Bron: Still – Auteur: Stan Verstegen

 

Of registreer je om te kunnen reageren.