Home

Nieuws

De tuinbouw? 'Potige gasten en bier drinken'

Op de site van het Productschap Tuinbouw staat een filmpje waarin jongeren op straat gevraagd wordt naar de betekenis van de glastuinbouw. Ook wordt hen gevraagd of ze er zouden willen werken. Dat levert niet echt een juist beeld op van de sector.

Het schap start in maart een arbeidsmarktcampagne gericht op jongeren. De film werd onlangs ook getoond op de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van het schap in de Keukenhof in Lisse. Omdat het imago van de groen- en de tuinbouwsector onder jongeren niet zo best is, ontwikkelt het PT momenteel een imagocampagne. De campagne is gericht op jongeren tussen de 16 en 24 jaar.

Intentie tot 2012
De imagocampagne begint eind maart en zal onder andere via het internet en de televisie gevoerd worden. De campagne loopt tot en met 2011 en de dragers van het PT hebben de intentie deze campagne ook in 2012 nog door te laten lopen. De campagne verbindt ook lopende initiatieven zoals ‘Groen Werkt’en het door het PT gesubsidieerde initiatief ‘Green Identity’ van de HAS en de WUR.

Bekijk hier de film met daarin de mening van jongeren over de tuinbouw. (Scroll voor de film naar beneden)

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen


Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.