Home

Nieuws

Brand verwoest loods Mechelse Veilingen

In de nacht van dinsdag op woensdag is een hevige brand uitgebroken bij de Mechelse Veilingen in Sint-Katelijne-Waver.

In een mum van tijd stond een loods in lichterlaaie. Blussen was onmogelijk en daarom liet de brandweer het gebouw van ruim 30.000 vierkante meter gecontroleerd uitbranden. De schade aan de gebouwen wordt momenteel geraamd op 16,5 miljoen euro.

Drie hectare loods
De brand heeft geen directe invloed op de werking van de groenteveiling. 'De drie hectare grote loods die in de vlammen opging, werd hoofdzakelijk gebruikt als opslagruimte voor verpakkingsmateriaal. Het veilinggebeuren zelf vindt plaats in een loods aan de andere kant van de weg. Gelukkig is het vuur niet overgeslagen en kunnen we groenten blijven verkopen', aldus directeur Chris Depooter. De schade aan de gebouwen wordt voorlopig geschat op 16,5 miljoen euro.

Opnieuw bevoorraden
In totaal gingen er onder andere 1,4 miljoen plastic kisten en ruim 1 miljoen kartonnen dozen in de vlammen op. Zo’n 2,6 miljoen verpakkingseenheden zijn in de brand gebleven. De veiling heeft meteen contact opgenomen met enkele leveranciers van verpakkingsmateriaal. Zij hebben de productie meteen opgestart om de Mechelse Veilingen te kunnen bevoorraden. 'Wij verwachten dat we binnen de maand onze stock opnieuw op peil hebben', zegt directeur Chris Depooter.

Rookgassen
Het was een buurtbewoner die de brand opmerkte en alarm sloeg. Een 140-tal brandweermannen nam deel aan de bluswerken. Naast de korpsen van Mechelen, Duffel, Putte, Lier, Willebroek en Puurs, zijn er ook meetploegen van Bornem en Sint-Amands ter plaatse gekomen. Zij stelden geen schadelijke rookgassen vast. Woensdagmiddag volgen er nieuwe metingen van onder andere het bluswater. De oorzaak van de brand is nog niet achterhaald.

Bron: Vilt

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.