Home

Nieuws 5 reactieslaatste update:22 feb 2010

Ammerlaan: samenwerken zit in telers-DNA

Dat de uiteindelijke vorming van één APO in tomaat geen doorgang vindt, ligt volgens de vier coöperaties nadrukkelijk níet aan meningsverschillen tussen de telers.

“Met beschuldigende vingers naar elkaar wijzen, daar heeft niemand iets aan”, aldus Coforta-voorzitter, Theo Ammerlaan, die blijft benadrukken dat samenwerking noodzaak is. “Met samenwerking komen we het verst. Dat zit ook in mijn DNA en ik denk ook nog steeds in dat van heel veel andere tuinders.”

Fusies
Nu blijkt dat er veel haken en ogen aan de APO-vorming zitten is het volgens Ammerlaan niet meer dan logisch om te kijken naar bredere afzetbundeling via fusies. Ook APO-adviseur, Theo Tijssen, is die mening toegedaan.

“We hebben wel vaker gezegd: als het allemaal zo ingewikkeld wordt, moeten we dan niet meer denken aan fusie. Dat is voor een belangrijk deel ook een conclusie in samenspraak met telers, die zeggen dit gaat zo niet lukken.”

Moeizaam
Fusies zijn volgens Tijssen altijd al onderdeel van het gesprek geweest. “Wij hebben eigenlijk altijd wel gezegd, meest ultieme oplossing is fusie van ketens. Het idee was dat een APO op veel kortere termijn opgericht kon worden, vandaar dat er ook zo nadrukkelijk naar gekeken is. Een fusie gaat veel breder, dwars door de organisatie heen.”

De fusies tussen ZON en Fruitmasters en van de verenigingen in Best of Four staan volgens Tijssen in nauw verband met de moeizame ontwikkelingen op APO-gebied. “Wij weten dat een aantal partijen onderzoekt of er voldoende consensus is om tot een fusie te komen.”

Bron: Gfactueel.nl

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Robert Bergenhenegouwen

  Fusie, APO, intensieve samenwerking, het is allemaal prima. Als er maar binnen een maand een concept voorstel ligt. Er wordt inmiddels al jaren gesproken en nog zijn we niet waar we willen zijn. Ik hoop dat de desbetreffende bestuurders en directies hun oude bagage in het archief zetten en tot oplossingen komen i.p.v. nog meer uren verslijten met welles en nietes..

 • no-profile-image

  ronald kalter

  ALLE APOLOGEN EN VOLGERS IN EEN KAS OPSLUITEN EN DE SLEUTEL WEGGOOIEN. LAAT NU EEN STEL ANDEREN DE KANS.

 • no-profile-image

  oostlander

  WILLEN DIE ANDEREN NU OPSTAAN; ALS ER EEN GELOOF IS DAT BERGEN KAN VERZETTEN, DAN IS DAT HET GELOOF IN EIGEN KRACHT!!

 • no-profile-image

  Westlander

  HELP IK KAN ALLEEN NOG MAAR HOOFDLETTERS TYPEN

 • no-profile-image

  a v staalduinen

  ZONDER EENHEID ONDER DE
  KWEKERS ZAL ER WEINIG TE VERDIENEN ZYN
  \DUS PROBEER SAMEN TE GAAN
  ARIE

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.