Home

Nieuws

Actie in Utrecht wijkt uit naar Nieuwegein

De spontane actie op www.foodlog.nl heeft inmiddels zoveel reacties opgeleverd dat de organisatie moet uitwijken naar een grotere zaal. Donderdagavond 4 februari vindt in Nieuwegein een open discussie plaats over de crisis in de tuinbouw.

Dick Veerman, oprichter van Foodlog, zal de discussie leiden. Hij inventariseert samen met de aanwezigen wat er nu precies in de voedingstuinbouw en verwante sierteeltsector aan de hand is en waar de pijnpunten liggen in beleid, financiering en afzet. Hij wil nadrukkelijk boven tafel krijgen wat er leeft onder de tuinders die in deze situatie het meest onder druk staan.

Presentatie
Deze avond krijgt ook een afzettintje, want hoe buig je het aanbodsysteem om naar afstemming op de markt en hoe krijg je als sector weer grip op de markt en contact met de consument?
Tot slot is er een presentatie van het virtuele veilsysteem 3.0, dat misschien ondersteunend kan zijn in de verkoop van producten.

Visie
Aanleiding tot de discussie zijn twee journalistieke verhalen op Foodlog, waarin onder anderen directievoorzitter Fred van Heyningen van Rabobank Westland zijn visie gaf op de financiering van de sector.

Andere locatie
Aanvankelijk is gesuggereerd dat de bijeenkomst zou plaatsvinden op het hoofdkantoor van Rabobank Nederland. Het adres is nu: NBC, Blokhoeve 1, 3438 LC  Nieuwegein. Aanvang: 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur alwaar de koffie klaar staat.

Wie nog belangstelling heeft kan zich opgeven via krabbelstb@planet.nl
Let op: vol is vol.


Bron: gfactueel.nl - Auteur: Pieternel Bouwman

Pieternel Bouwman

Of registreer je om te kunnen reageren.