Home

Nieuws

Strijd tussen tuinbouwbeurzen brandt los

Noord-Limburg stevent af op een beurzenoorlog. Op 7, 8 en 9 december 2011 vindt in Venlo de Tuinbouw Vakbeurs plaats. Op dezelfde dagen worden in Venray de Tuinbouw Relatiedagen gehouden.

Jos Caubo van ZON fruit & vegetables: “Hier wordt niemand gelukkig van.” In de nieuwe Evenementenhal Venray werden vorige week voor het eerst de Tuinbouw Relatiedagen gehouden. De beurs vierde het debuut met 150 standhouders en 5.626 bezoekers. Organisator Ramon Schlepers kondigde aan het evenement voortaan elk jaar te houden. De tweede editie zou volgend jaar wederom op 7, 8 en 9 december zijn.

Tuinbouw Vakbeurs 2011
Die data staan ook al twee jaar genoteerd op de agenda van Expo Management, dat dan voor de vijftiende keer de Tuinbouw Vakbeurs houdt op het terrein van ZON fruit & vegetables in Venlo. Organisator Joost Arkink liet na de vorige aflevering in 2009 (210 standhouders, 15.122 bezoekers) weten zich te verheugen op 2011. “Deze beurs zal een belangrijke opmaat vormen voor de Floriade in 2012.” Arkink weet van geen wijken: “Wij organiseren de Tuinbouw Vakbeurs al zolang we in Venlo zitten en gaan niet zomaar plaatsmaken voor de Evenementenhal Venray.” Ook hij betreurt het als een concurrentiestrijd ontbrandt. “Het ZON-gebied is te klein voor twee beurzen.”

Eerste poging tot afstemming
Over de mogelijkheid om samen te werken zei hij eerst: ”Zeg nooit nooit, maar voorlopig is er geen sprake van.” Die mening is inmiddels veranderd. Volgens Arkink voeren de beursorganisaties overleg over samenwerking of afstemming. “Maar het bevindt zich nog in een heel pril stadium.” Schlepers van Evenementenhal Venray voegt toe: “Twee beurzen tegelijk is lastig, maar als de gesprekken op niets uitlopen trekken wij ons eigen plan. De exposanten willen dat. Ze zijn enthousiast over ons concept.”

Bron: Dagblad de Limburger

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.