Home

Nieuws

Sector opgetogen over komst Van Ardenne

De sector reageert verheugd op de komst van Agnes van Ardenne naar het Productschap Tuinbouw in Zoetermeer. Ze kent de sector door en door, is erg toegankelijk en wordt een 'verbindend persoon' genoemd.

Prominenten in de sector zijn verheugd over Van Ardennes komst. Ze staat bekend als een sterke vrouw met veel kennis van en in de sector én ze spreekt de taal van tuinbouwondernemers. “Haar sterke punt is dat ze een verbindend persoon is en dat ze naar oplossingen zoekt”, reageert Willem Baljeu, directeur van Frugi Venta en lid van de benoemingsadviescommissie. De handelsvoorman is ‘heel blij’ dat Van Ardenne weer terug naar Nederland komt en dat dit ten goede komt aan de tuinbouw.

Langere zittingstermijn
Volgens Bart Bruggeman, vice-voorzitter van het PT, zal Van Ardenne tot aan juli al zoveel mogelijk betrokken worden bij tuinbouw- en PT-zaken. Omdat het bestuur van het PT baalde van de korte zittingstermijnen van Joustra en zijn voorganger Dirk Duijzer van twee jaar ieder, was de benoemingsadviescommissie erop gebrand dat Van Ardenne langer bij het PT blijft. Bruggeman heeft daar veel vertrouwen in. “Van Ardenne had het zelf over zes jaar.”

'Ze zal weinig te doen hebben'
Huub Tonies, woordvoerder van de NVAF, is ervan overtuigd dat de afbreuk van de schappen nabij is. Hij acht de kans heel groot dat Van Ardenne ‘weinig te doen zal gaan hebben’ anders dan het afbouwen van het schap. “Het lijkt me geen te ambiëren functie. De schappen zijn bezig met hun laatste stuiptrekkingen. De kans is groter dan ooit dat ze snel worden afgeschaft.”

Lees meer over de beoogd voorzitter Van Ardenne in GFactueel van a.s. dinsdag 7 december.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.