Home

Nieuws

Ruim 5,5 duizend bezoekers voor beurs Venray

De driedaagse beurs Tuinbouw Relatiedagen in Venray zijn bezocht door 5626 bezoekers. De beursorganisatie vindt dat een mooi resultaat voor deze eerste editie van de beurs.

De beurs vond deze week plaats op 7,8 en 9 december. De tweede beursdag, 's woendags, was de meest drukke dag met ruim 2100 bezoekers. Op de eerste dag kwamen de meeste Duitse bezoekers. Op de eerste beursdag kwamen er 1586 bezoekers en op de laatste beursdag waren dat er 1923.

'We willen meer vollegrond'
Op de beurs stonden zo'n 155 standhouders, het merendeel waren bedrijven gericht op de glastuinbouw. Ongeveer 20 procent van de standhouders waren bedrijven die gericht zijn op de vollegrondssector, vertelt beursorganisator Ramon Schlepers. Hij wil graag het aantal standhouders in de vollegrondssector volgend jaar uitbreiden. "De toeleveranciers in de glastuinbouw zijn al bekend met ons concept. Nu hopen we dat in de vollegrondssector dit beursconcept ook aanslaat." Schlepers weet nu al bijna zeker dat de beurs volgend jaar ook weer wordt gehouden. "Want ik heb er een goed gevoel over."

Concurrentie

De datum voor de beurs volgend jaar in Venray is nog niet bekend. Het is dan de vraag of en in hoeverre de Tuinbouw Relatiedagen in Venray gaan concureren met de tuinbouwvakbeurs in Grubbenvorst die voor 7,8 en 9 december in 2011 gepland staat. Deze laatste beurs wordt al heel lang tweejaarlijks gehouden op Fresh Park Venlo en wordt georganiseerd door Expo management in Almelo. Deze beurs heeft dezelfde doelgroep als de Tuinbouw Relatiedagen in Venray.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen


Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.