Home

Nieuws

Plantenwetenschappen WUR beste opleiding

De opleiding Plantenwetenschappen van Wageningen University is verkozen tot beste bacheloropleiding in Nederland. Wageningen University komt daarmee voor de zesde maal op rij als beste universiteit van Nederland uit de bus.

Dat staat in de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten Voltijd 2011, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. In de lijst van de 25 beste bachelor opleidingen, staan 12 opleidingen van Wageningen University. De Wageningse opleiding Plantenwetenschappen deelt de eerste plaats met een andere Wageningse opleiding: Agrotechnologie. Beide opleidingen haalden een score van 90 uit 100.

Bijna perfecte opleiding
De keuzegids stelt: “Het Wageningse plantenwetenschappen is een echte topper. Volgens studenten is het bijna de perfecte opleiding en ze zijn helemaal lovend over de voorbereiding op hun toekomstige loopbaan en hoe ze zelf onderzoek leren doen. Maar ook de docenten en studiebegeleiders krijgen een grote pluim.”

Weer de beste universiteit
In het totaal komt Wageningen University als beste universiteit van Nederland uit de bus. Dat is al voor het zesde jaar op rij. De gids meldt: ‘In Wageningen zit je altijd goed’. Onder de opleidingen rondom gezondheid, milieu, biologie, techniek en bedrijfskunde scoren de Wageningse opleidingen allemaal hoog.

Bron: Wageningen UR

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.