Home

Nieuws

Nominatie Rijk Zwaan, Eosta en Fresh Corridor

De jury van de AGF Innovatieprijs 2011 heeft eind vorige week de drie categoriewinnaars gekozen. Dat zijn: project Fresh Corridor (categorie Techniek & Logistiek), de smaaklijn Sensational Flavours van Rijk Zwaan (Marketing & Concepten) en biologisch handelsbedrijf Eosta (beste Bedrijfsstrategie).

Op woensdagmiddag 5 januari 2011 wordt de tiende winnaar van de AGF Innovatieprijs bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens het AGF Debat in het Zalmhuis in Rotterdam. De drie categoriewinnaars zijn automatisch genomineerd voor de titel AGF Innovatieprijs 2011. De groenten- en fruitsector investeert gezamenlijk in de AGF Innovatieprijs 2011 door middel van bijdragen van het HBAG Groenten en Fruit en het Productschap Tuinbouw.

Genomineerden
Het project Fresh Corridor voorziet volgens de jury in een mentaliteitsverandering waarbij transport van goederen wordt gecombineerd met diverse vervoersmodaliteiten zoals binnenvaartschip, vrachtauto, trein en short-sea. Doel van het project is de efficiency te verhogen, kosten te besparen, de CO2uitstoot te reduceren en een grotere leveringsbetrouwbaarheid te kunnen garanderen.
In de categorie Marketing & Concepten scoorde het concept Sensational Flavours van Rijk Zwaan het hoogste. Sensational Flavours bestaat uit rassen die zich onderscheiden door een bijzondere smaakbeleving en speelt vooral in op het hogere segment van de markt. Na succesvolle introducties in Nederland, Duitsland, Spanje en China, werd de productlijn onlangs ook gelanceerd in Italië.  De jury noemt het concept zeer professioneel van opzet, bijzonder consumentgericht door inzet op smaak in combinatie met resistenties en gezondheid.
Eosta, handelsbedrijf in biologische producten en initiatiefnemer van Nature & More, stak in de categorie Bedrijfsstrategie met kop en schouders boven de overige kandidaten uit. De jury waardeert Eosta vanwege de uitstekende inspanningen om de teler zichtbaar te maken op ieder product.

Jury
De jury bestaat uit een vertegenwoordiging van het college AGF-M/V van het Jaar. Jaarlijks wordt in december de man of vrouw van de AGF-sector benoemd. In het verleden gebeurde dat door de redactie van het inmiddels gestopte Vakblad AGF. Het college heeft nog in beraad hoe vanaf dit jaar de AGF- M/V van het Jaar wordt benoemd.

Bron: Groenten & fruit  Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.