Home

Nieuws 1 reactie

Floriade krijgt bijenpaviljoen en bijentuin

De nieuwe Stichting Bijenpaviljoen Venlo wil begin volgend jaar starten met de bouw en aanleg van een tuin, bijenstand en een paviljoen op het Floriade-terrein. De kosten bedragen 160 tot 200 duizend euro.

De stichting verwacht dat tijdens de Floriade in 2012 zo’n 350.000 tot 400.000 mensen het bijenpaviljoen zullen bezoeken. Met het paviljoen willen de Limburgse bijenhouders de bezoekers van de Floriade het belang van de bij voor de mens laten beleven.

Met  groenten en fruit
Het twee etages hoge gebouw wordt in een hoek gebouwd van het themagebied ‘education and innovation’ van de Floriade. Bij het paviljoen komt een tuin in de vorm van een gestyleerde bloem en een bijenstand. In de tuin komen drachtplanten (planten waaruit bijen honing halen), maar ook groenten en fruit om het belang van de bij als verstuiver te benadrukken.

Nog geld nodig
De stichting heeft Gemeenten, de provincie, bedrijven en fondsen aangeschreven het project te ondersteunen, want het benodigde bedrag is nog niet helemaal voorhanden. De bouw en de beplanting moeten echter begin volgend jaar starten, omdat het anders te laat wordt.

Bron: Dagblad de Limburger

Redactie GFActueel

Eén reactie

 • no-profile-image

  Imkerij Oliemolen te Asten.

  Ik wil wel instruktie geven voor en tijdens de Floriade dagen en of de bijenstand in het paviljoen bemensen als ik tijd heb.
  Ik woon niet zo ver weg. Asten is ongeveer 30 km.
  Graag reactie


  Frans Hoefnagels Oliemolen 10 5721 WN Asten Tel: 0493 691356
  Logies – Oliemolen – Bed & Breakfast
  e-Mail: frans.maria.hoefnagels@hetnet.nl
  Website: <>

Of registreer je om te kunnen reageren.