Home

Nieuws

Duijzer trekt nut CEO sterk in twijfel

Dirk Duijzer, directeur Food en Agri van Rabobank Nederland, zet grote vraagtekens bij de zoektocht naar een CEO (boegbeeld) voor de tuinbouw, maar ook wat überhaupt de nut en noodzaak is om zo'n persoon te hebben.

Duijzer zei dit gisteren in 's-Gravenzande op een ThemaTuinen-bijeenkomst van LTO Groeiservice die plaatsvond bij trostomatenbedrijf Triomaas. “Het hele CEO-verhaal en de - zoektocht is voor mij een grote black box. Het wordt volgens mij de volgende mislukking. Een teler gaat zich natuurlijk afvragen ‘what’s in it for me’, want reken maar dat zo’n CEO wat gaat kosten.”

Discussie over macht
Volgens Duijzer gaat de discussie momenteel over het boegbeeld voor de tuinbouw meer over macht dan over inhoud. Duijzer vreest dat een essentiële discussie over het nut en de taken van zo’n boegbeeld niet eens meer wordt gevoerd. Het valt Duijzer ook tegen dat er heel veel energie wordt gestoken in de aanbeveling van Nijkamp om op zoek te gaan naar een CEO maar hij maar weinig hoort van de uitwerking van de rest van de aanbevelingen in het rapport van Nijkamp.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.