Home

Nieuws

Aanbesteding Greenportlane Venlo correct

De aanbesteding van miljoenenproject Greenportlane in Venlo is volgens de regels verlopen. Dat is volgens gouverneur Léon Frissen de uitkomst van een onderzoek door de landsadvocaat.

Frissen liet de gang van zaken rond de gunning van de 27 miljoen euro kostende weg onder de loep nemen nadat VVD-statenlid Jos van Rey aan de bel had getrokken. Bij Van Rey, die zelf onderzoek naar de aanbesteding verrichtte en naar eigen zeggen diverse vertrouwelijke documenten over de gunning heeft ingezien, ontstond de indruk dat niet alle inschrijvers op gelijke wijze waren behandeld. BAM Wegen en BAM Civiel, aan wie de megaklus is toegekend, zouden de gelegenheid hebben gekregen om tijdens de aanbestedingsprocedure fouten in de aanbieding te herstellen.

BAM laagste inschrijver
Advocatenkantoor Stibbe oordeelde eerder dat de aanbesteding keurig volgens de regels was gelopen. De landsadvocaat komt nu tot dezelfde conclusie, schrijft de gouverneur aan Provinciale Staten. Er is geen sprake van herstel van fouten, maar BAM heeft louter de gelegenheid gekregen om zijn aanbieding ‘te verduidelijken’. BAM was inderdaad veruit de laagste inschrijver. De landsadvocaat heeft tegenover Frissen bevestigd dat het toelaatbaar is om de laagste inschrijver om extra informatie te vragen.

Bron: Dagblad de Limburger 

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.