Home

Nieuws

Vrees destabilisering van The Greenery

Greenery-telers vrezen dat het vertrek van drie directieleden van The Greenery tot een destabilisering leidt van het handelshuis en een negatieve spiraal. Vandaag komen de leden van de productmarktadviescomité's bij elkaar in Bleiswijk.

The Greenery maakte vandaag bekend dat drie leden van het directieteam per direct opstappen. Hiertoe is besloten na gezamenlijk overleg, stelt de woordvoerder van The Greenery. Verdere mededelingen wil hij niet doen. Wel zegt hij dat de strategie van het handelshuis dezelfde blijft en dat de taken ook deels worden overgenomen door algemeen directeur Philip Smits.

Telers vragen uitleg
In een oproep aan PMAC-leden stellen vertegenwoordigers van PMAC-tomaat dat het vertrek een te grote commerciële aderlating is in deze fase van de ontwikkeling van het bedrijf. Juist nu zijn ervaren krachten nodig, stellen de initiatiefnemers die willen voorkomen dat het handelshuis in een duikvlucht terecht komt. De telers hebben Coforta-voorzitter Theo Ammerlaan gevraagd uitleg te komen geven over het besluit.

Vertrek aderlating
Een teler noemt met name het vertrek van directeur sourcing Jelte van Kammen een aderlating. Hij is sinds de start van het seizoen bij The Greenery betrokken. ”Dit is echt een kennisdrain. Van Kammen heeft lang met zijn poten in de modder gestaan.” De andere twee directeuren Leon Bol (directeur sales) en Martin van der Sande (commercieel directeur sourcing) zijn met overgenomen handelsbedrijven bij het bedrijf binnengekomen. Wat de toekomstplannen zijn van deze directeuren is niet bekend. The Greenery is nog in een procedure verwikkeld met een oud-directeur van Hagé over het meenemen van klanten bij zijn vertrek.

Verbazing over besluit
Een rondgang langs telers leert dat er verbazing is over het besluit en de mededeling. Het vermoeden bestaat dat de stap te maken heeft met gevolgen van het nieuwe samenwerkingsmodel. The Greenery werkt aan aanpassingen van het model, die in de ledenraad van december op de besproken worden.

Bron: Agrarisch Dagblad

 

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.