Home

Nieuws

Tuinbouwbedrijven plek in Quote 500

Familie De Ruiter uit Bergschenhoek staat wat betreft de ‘tuinbouwrijken’ bovenaan in de Quote 500 2010. Het bedrijf van Jacques Scheuten in Venlo behaalde dit jaar ook een goede plek en kwam op plek 272 te staan met een geschat vermogen van 100 miljoen euro.

In de Quote 500 die onlangs uitkwam zijn weer een aantal bekenden te vinden uit de tuinbouwwereld en uit de agf-wereld. In de Quote 500 wordt familie De Ruiter als tuinbouwrijken als eerste genoemd en staat op plaats 49 met een geschat vermogen van 475 miljoen. In 2009 stond De Ruiter op plek 41.

Het bedrijf van Jacques Scheuten in Venlo behaalde dit jaar plek 272 en kwam in 2009 af van plek 306. In het blad Quote staat ook een kort interview met Jacques Scheuten, de oprichter van het bedrijf die inmiddels gepensioneerd is. Scheuten geeft hierin aan dat Scheuten Solar zo hard groeit dat het bedrijf het niet bij kan benen.

Meest vermogende per gemeente
Op de site www.quotenet.nl/rijkenkaart kunnen de rijkste families per gemeenten worden opgezocht. Ook in dit overzicht zijn bekende namen te vinden uit de land- en tuinbouw en uit de agf-handel. Zo staan er onder andere de familie Hartman (Frankeradeel), Kees de Wit (Midden-Delfland), Henk Vlamings (Steenbergen) en de broers Vervaet in Terneuzen (Biervliet) op. Jacques Scheuten van glasproducent Scheuten Glas en Solar in Venlo heeft een geschat vermogen van 100 miljoen. In de gemeente Woensdrecht hebben Kees en Theo Vogelaar een geschat vermogen van tussen de 11 en 15 miljoen. Zij telen, koelen, bewaren, sorteren, verpakken, verhandelen en transporteren fruit met hun Vogelaar Vredenhof te Krabbendijke.

Kijk voor het hele artikel in gfactueel van dinsdag 16 november.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.