Home

Nieuws

Start programma arbeidsmarkt en opleiding

De productschappen en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) hebben het startsein gegeven voor het gezamenlijke Programma Arbeidsmarkt en Opleiding.

Het programma stimuleert de komende drie jaar jongeren om een carrière in de agrofoodsector te zoeken. Ook wil het mensen die binnen de agrarische bedrijfstakken werken naar een hoger werkniveau tillen. Daarnaast worden bedrijven in de agrarische sector enthousiast gemaakt voor het creëren van meer maatschappelijke stages. De productschappen investeren een bedrag van 1,8 miljoen euro in het programma. Het ministerie van EL&I ondersteunt dit met een bijdrage van ruim 1,1 miljoen euro.

Hogere eisen
Werken in de agrofoodsector stelt steeds meer eisen aan mensen en wordt kennisintensiever. Daarom moet een cultuur van een leven lang leren de norm worden binnen bedrijven in de agrofoodsector. Om dit te bereiken worden de komende drie jaar scholingsconsulenten ingezet in vrijwel alle branches, om bedrijven te informeren en om scholingsplannen op te zetten die aansluiten op wat medewerkers al kennen en kunnen, vastgelegd in Ervaringscertificaten en maatwerk in opleidingen.
Het ministerie van EL&I ondersteunt het programma ook om de relatie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te versterken. Zo kan het onderwijs effectiever worden voor de arbeidsmarkt.

Bron: Groenten & Fruit: Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.